Technisch Leidinggevende Mbo 4

Beoordeeld met een 8,1!
Met de opleiding technisch leidinggevende op zak communiceert de leidinggevende vakkundig, denkt continu na over verbetermogelijkheden, initieert en vertaalt boodschappen in lijn met het bedrijfsdoel en neemt initiatief in werving van medewerkers. Dat noemen wij resultaat uit opleiden!

Ik wil mezelf aanmelden

Wil jij graag de opleiding Technisch Leidinggevende Mbo 4 volgen? Vraag jouw leidinggevende je aan te melden via deze website!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik wil een offerte aanvragen

Jouw werknemers opleiden voor Technisch Leidinggevende Mbo 4

De opleiding technisch leidinggevende is geschikt voor iedereen die reeds leidinggevende taken uitvoert of de ambitie heeft om dit te gaan doen. Technisch leidinggevende zijn vaak werkzaam in verschillende sectoren binnen de techniek en in diverse functies, zoals supervisor of voorman. De technisch leidinggevende is verantwoordelijk voor het coachen en instrueren van medewerkers op technisch vlak en het begeleiden en motiveren van (nieuwe) medewerkers. Daarnaast handelt een technisch leidinggevende op eigen initiatief en bewaakt de voortgang, onderhoud, kwaliteit en veiligheid van het werk. Verantwoordelijkheden die als een behoorlijke uitdaging gezien kunnen worden. De opleiding leidinggeven biedt de (aankomend) leidinggevende voldoende handvatten om leiderschapstaken succesvol uit te voeren, een optimale werkomgeving te creëren en het team zo te leiden dat doelstellingen behaald worden.

Resultaat

De opleiding technisch leidinggevende bestaat uit zes modules en twee keuzedelen. De opleiding duurt 1 jaar en de lessen vinden wekelijks plaats op een vaste dag in de regio Rotterdam. Na het succesvol doorlopen van de modules, wordt de opleiding verzilverd met een erkend niveau 4 mbo-diploma (bekrachtigd door ROC Midden Nederland). Maar nog veel belangrijker: de leidinggevende communiceert vakkundig, denkt continu na over verbetermogelijkheden, initieert en vertaalt boodschappen in lijn met het bedrijfsdoel en neemt initiatief in werving van medewerkers. Dat noemen wij resultaat uit opleiden!

Programma

Cbt geeft al meer dan 25 jaar trainingen en opleidingen binnen de industrie. We focussen ons op het juiste gedrag, houding en motivatie van medewerkers en combineren de theorie met praktijksituaties. Tijdens de praktijksessies leert de (aankomend) leidinggevende te ervaren, sparren, bewust worden, te oefenen en vooral te doen. De volgende onderwerpen komen tijdens de opleiding aan bod:

  • Plannen en verdelen van werkzaamheden
  • Begeleiden van medewerkers
  • Informatie uitwisselen
  • Voortgang bewaken
  • Communiceren met derden
  • Gegevens registeren en archiveren

Praktische informatie

  • Instroomeis: afgeronde mbo-niveau 3 opleiding
  • Studieduur: 1 jaar
  • Kosten: €2.875 (excl. btw)
  • Niveau: mbo-niveau 4

Deze opleiding op maat voor jouw organisatie?

Al onze opleidingen en trainingen kunnen wij op locatie geven en afstemmen op jouw organisatie.

– Richard Huurman, Commercieel Directeur

Inzetbaarheid verhogen en leercultuur vergroten

Of je nu werkplekleren wil implementeren, een eigen onboardingprogramma of een compleet opleidingsplan. Wij zorgen dat jouw medewerkers zo fijn mogelijk leren. Benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen helpen? Bekijk onze brochure of neem contact op.

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Klantcasus: AFP

Cbt begrijpt dat sommige medewerkers weer moeten leren hoe ze moeten leren