Veilig Werken met de Hoogwerker cursus voor jouw werknemers
De Veilig Werken met de Hoogwerker cursus is bedoeld voor jouw medewerkers, zodat ze werkzaamheden met een hoogwerker veilig uitvoeren. De medewerkers dienen op de hoogte te zijn van de verschillende eisen en veiligheidsrisico’s. Vooraf aan het gebruik van een hoogwerker, wordt er een inspectie uitgevoerd waarbij je let op mechanische risico’s zoals lekkage, losse onderdelen of beschadigingen. Je let ook op andere risico’s, zoals loshangende elektrische bedrading of een onstabiele ondergrond. Daarnaast zorg je dat medewerkers persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) dragen, zoals een helm, harnas, veiligheidsschoenen, gehoorbescherming en een veiligheidsbril. Bij de Hoogwerker cursus ontvangt de deelnemer alle kennis over valbeveiliging en verschillende typen hoogwerker-modellen. Daarnaast leer je op de juiste manier communiceren tijdens de werkzaamheden, zoals bepaalde hand- of radiosignalen te gebruiken. Al deze zaken dragen bij aan het optimaal veilig werken met een hoogwerker.
Hoe worden de werknemers tijdens de Hoogwerker training opgeleid?
De Veilig Werken met de Hoogwerker training duurt één dag en bestaat uit een theorie en praktijkgedeelte. Dit is in de vorm van een voorbereidende e-learning en een praktijkgedeelte op locatie. De training wordt afgesloten door middel van een theorie- en praktijktoets. Wanneer de deelnemer beiden toetsen met goed gevolg afrond, wordt de cursus afgesloten met een veilig werken met de hoogwerker-certificaat.
Programma Veilig Werken met de Hoogwerker
De volgende onderwerpen komen tijdens de cursus aan bod:
- Typen hoogwerker modellen
- Wettelijke bepalingen
- Regels in gebruik
- Inzetbaarheid van hoogwerkers
- Aandrijvingsbronnen
- Veiligheidsaspecten
- 10 geboden voor gebruikers
Tijdens deze cursus oefenen we diverse scenario’s bij jou op locatie, zodat de vaardigheden direct in de praktijk toegepast worden. Cbt heeft door jarenlange ervaring kennis over de beste implementatie van een training. Daarom wordt er bewust voor gekozen om training over veiligheid toe te passen in eigen werkomgeving. Op deze manier wordt veiligheid binnen bedrijven in de industrie gewaarborgd en verbeterd.
Studieduur en kosten
- Studieduur: 1 dag
- Kosten: € 1.195 (excl. reiskosten trainer)
Let op: Er dient een hoogwerker en trainingslokaal beschikbaar te zijn voor het praktijkgedeelte. Neem contact met ons op bij twijfel aan de voorwaarden.
Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden
Veelgestelde vragen
Hoe lang blijf het certificaat geldig?
Het certificaat ‘Veilig Werken met een Hoogwerker’ is drie jaar geldig. Hierna moet het certificaat opnieuw behaald worden.
In welke situaties is een hoogwerker certificaat voor medewerkers verplicht?
Het certificaat is verplicht voor iedereen die op of met een hoogwerker werkzaamheden uitvoert. Voor het behoud van de veiligheid van medewerkers, dienen zij in alle situaties, bij het werken met een hoogwerker, aantoonbaar geïnstrueerd te zijn.
In hoeverre is de training Veilig Werken op Hoogte een aanvulling op de training Veilig Werken met een Hoogwerker?
De training Veilig Werken op Hoogte, is een volledig andere training dan de training Veilig Werken op de Hoogwerker. Bij de training Veilig Werken op Hoogte, worden zaken besproken zoals het klimmen van medewerkers aan een touw. Dit doen medewerkers in een fabriek op plekken waar geen ander materieel kan komen. Daarom is er geen overlap in de lesstof en zijn deze trainingen niet met elkaar te vergelijken.