Bied de Veilig Werken met de Shovel cursus aan jouw werknemers aan
De Veilig Werken met de Shovel cursus zorgt ervoor dat jouw medewerkers bewust, veilig en zelfstandig met een shovel werkzaamheden kunnen uitvoeren. Tijdens de cursus wordt de basis van kennis en vaardigheden op de shovel behandeld. De medewerkers worden op de hoogte gebracht van de verschillende veiligheidseisen en -risico’s. Daarbij wordt ook stilgestaan bij het gewenste gedrag bij het gebruik van de shovel. Zo wordt er in de praktijk een veilige werkwijze gehanteerd voor de deelnemers zelf, voor zijn collega’s en voor de fysieke omgeving.
Wat houdt de Veilig Werken met de Shovel training in?
De basis van de Veilig Werken met de Shovel training zijn de kennis en vaardigheid. Met behulp van een studieboek kan er voorbereid worden op de training. Zo kan een groot gedeelte van de trainingsdag besteed worden aan het praktijkgedeelte. Tijdens de training worden echte bedrijfseigen praktijksituaties en scenario’s behandeld. Hierbij worden lastige aspecten van de locatie en het product doorgenomen en wordt ook aandacht gevraagd voor risico’s die al bekend zijn geworden door schades en (bijna-) ongelukken uit het verleden. Voor aanvang van de training zal hierover informatie worden verzameld bij medewerkers. Dit omvat beschrijvingen van ongelukken, bijna-ongelukken en schades die hebben plaatsgevonden met de shovel.
Tijdens de trainingsdag zal het theoriegedeelte wordt met de hele groep behandeld, dit zal ongeveer 3 uur duren. Aansluitend op deze theorietraining, zal het praktijkgedeelte in duo’s worden afgenomen. Het praktijkgedeelte duurt ongeveer 2,5 uur per duo, op deze manier is er individuele aandacht tijdens het oefenen. Aansluitend op het praktijkgedeelte zal de examinering plaatsvinden, waarna medewerkers het Veilig Werken met de Shovel certificaat ontvangen.
Programma
De inhoudelijke onderwerpen die behandeld worden zijn als volgt:
- Voertuigkennis
- Stuurtechnieken (waaronder nieuwe besturing met joystick)
- Verschillende voorzetapparatuur
- Aan- en afkoppelen
- Rijden met de shovel (ook op de openbare weg)
Tijdens de cursus oefenen we diverse scenario’s bij jou op bedrijfslocatie, zodat de nieuwe vaardigheden direct in de praktijk toegepast worden. Cbt heeft door jarenlange ervaring kennis over de beste implementatie van een training en kiest er daarom bewust voor om de training toe te passen in de eigen werkomgeving. Op deze manier wordt veiligheid binnen bedrijven in de industrie gewaarborgd en continu verbeterd.
Studieduur en kosten
- Studieduur: Training met een groep duurt één trainingsdag. Deze bestaat uit 3 uur theorie, welke wordt vervolgd met de praktijktraining. De praktijktraining duurt 2,5 uur per persoon of duo. Voor individuen die de herhalingstraining willen volgen, duurt de training slecht één dagdeel.
- Groepsgrootte: maximaal 4 personen
- Locatie: op locatie van de klant
- Data: flexibel af te stemmen met de klant
- Kosten: €1195 voor een hele lesdag en €715 voor een halve lesdag
- Toetsing: theorie- en praktijktoets
- Maatwerk: mogelijk in overleg met de klant, zodat op concrete praktijksituaties kan worden ingegaan.
Let op: Er dient een mogelijkheid te zijn om een gekeurde shovel op de werkvloer te gebruiken tijdens de training.
Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden
Organisaties die deze training volgden, organiseerden ook:
Veelgestelde vragen
Hoelang blijft het Shovel certificaat geldig?
Het certificaat Veilig Werken met een Shovel is drie jaar geldig. Hierna moet het certificaat opnieuw behaald worden.
In welke situaties is een Shovel certificaat voor medewerkers verplicht?
Het certificaat is verplicht voor alle medewerkers die op of met een shovel werkzaamheden uitvoeren. Voor het behoud van de veiligheid van de medewerkers, dienen zij in alle situaties, bij het werken met een shovel, aantoonbaar geïnstrueerd te zijn en in bezit te zijn van een geldig certificaat.