Basistraining Nederlands (A0 naar A1)

Na het volgen van de basistraining Nederlands kunnen medewerkers die geen of beperkt Nederlands spreken, zich beter verstaanbaar maken in zowel werk- als privésituaties. Ze leren bijvoorbeeld hoe ze korte, eenvoudige zinnen kunnen vormen, zodat ze zichzelf kunnen voorstellen, vragen kunnen stellen en aangeven wanneer ze iets niet begrijpen. Daarnaast wordt er geoefend met het luisteren naar en begrijpen van instructies, zowel mondeling als schriftelijk. Tijdens de cursus komen basiswoorden aan bod uit veelvoorkomende thema’s zoals gezondheid, eten en drinken, over jezelf vertellen en getallen, zodat medewerkers zich beter kunnen redden in alledaagse situaties.

Geschikt voor medewerkers die weinig of geen Nederlands spreken

Combinatie van fysieke lessen en zelfstudie

Basis Nederlands in 30 uur

cbt-Jeroen-van-Schoonhoven-opleidingsdeskundige

Jeroen van Schoonhoven

Opleidingsadviseur

Basistraining Nederlands (A0 naar A1)

Studieduur 30 uur

Niveau A0

Prijs op aanvraag

Basistraining Nederlands voor jouw werknemers

De basistraining Nederlands is geschikt voor iedereen die geen of slecht Nederlands spreekt. Op de werkvloer worden vaak verschillende talen door elkaar gesproken, waardoor er niet effectief met elkaar gecommuniceerd wordt. Medewerkers moeten instructies, feedback en mededelingen goed begrijpen om hun taken correct uit te voeren. Tijdens de basistraining Nederlands is er voldoende tijd en ruimte om de basis van de Nederlandse taal goed onder de knie te krijgen.

Offerte aanvragen

Resultaat basistraining Nederlands

De basistraining Nederlands bestaat uit 15 x 2 uur per week les en 3 uur zelfstudie verspreid over de week. Wanneer de deelnemer de cursus succesvol afrondt, gaat het Nederlands niveau van A0 naar A1. De medewerker kan zich nu verstaanbaar maken in werk- en privésituaties en kan hierdoor effectiever communiceren op de werkvloer. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

Offerte aanvragen

Programma basistraining Nederlands

De basistraining Nederlands is bedoeld om van A0 naar A1-niveau te gaan. Om naar A1-niveau te gaan kan de deelnemer na afronden van de cursus:

  • Zichzelf voorstellen en iets over zichzelf vertellen
  • Luisteren naar instructies
  • Korte instructie lezen
  • Zeggen dat iets niet wordt begrepen
  • Korte vragen stellen
  • 1000 basiswoorden uit veel voorkomende thema’s als je familie, de boodschappen, je gezondheid, getallen, agenda, dagelijkse activiteiten, eten en drinken herkennen en gebruiken
  • De grammatica over werkwoorden in de tegenwoordige tijd gebruiken
  • Korte basis zinnen spreken in het Nederlands

Offerte aanvragen

Studieduur en kosten basistraining Nederlands

  • Studieduur: 30 uur
  • Niveau: A0

Offerte aanvragen

Basistraining Nederlands (A0 naar A1) op maat voor jouw organisatie?

Al onze opleidingen en trainingen kunnen wij op locatie geven en afstemmen op jouw organisatie. Onze incompany-opleidingen zijn vaak voordeliger per persoon en je bespaart reiskosten en reistijd door het gebruik van jouw eigen locatie.

– Richard Huurman, Commercieel Directeur

Foto richard commercieel directeur

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Cbt logo FrieslandCampina
Cbt logo Trioworld
Cbt logo Heineken
Cbt logo
Cbt logo Coca Cola
Cbt logo Attero

Gerelateerde opleidingen en trainingen

Cbt brochure mockup

Ons volledige aanbod maatwerk, trainingen en opleidingen

Of je nu werkplekleren wil implementeren, een eigen onboardingprogramma of een compleet opleidingsplan. Wij zorgen dat jouw medewerkers zo fijn mogelijk leren. Benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen helpen? Bekijk onze brochure of neem contact op.