Veilig Werken met de Terminal Trekker Training

De training Veilig Werken met de Terminal Trekker is bedoeld voor zowel medewerkers die gaan werken met een Terminal Trekker en nog geen training hebben gehad, als voor medewerkers die opnieuw hun certificaat moeten behalen. Tijdens de training Veilig Werken met de Terminal Trekker staat veiligheid altijd voorop, want werken met dit voertuig brengt altijd risico’s met zich mee. Tijdens de cursus krijgen medewerkers kennis over de werking, bediening en de veiligheidsrichtlijnen van een Terminal Trekker.



1-daagse incompany training



Individu staat ook centraal tijdens praktijkopdrachten



Maatwerk mogelijk in overleg

cbt-Jeroen-van-Schoonhoven-opleidingsdeskundige

Jeroen van Schoonhoven

Opleidingsadviseur

Veilig Werken met de Terminal Trekker


Studieduur 1 dag (voor groepen)



Prijs €1195 (hele lesdag) of €715 (halve lesdag)

Bied de Veilig Werken met de Terminal Trekker training aan jouw werknemers aan

De Veilig Werken met de Terminal Trekker training zorgt ervoor dat de medewerker bewust veilig werkt met dit voertuig tijdens hun werkzaamheden. Daarbij wordt aandacht besteed aan risico’s die bekend zijn vanuit schades en (bijna-) ongelukken uit de praktijk. Ook wordt tijdens de training stilgestaan bij het gewenste gedrag en werkhouding, zodat er in de praktijk optimale veiligheid wordt bereikt voor de deelnemers zelf, zijn collega’s en de fysieke omgeving.

Offerte aanvragen

Wat houdt de Veilig Werken met de Terminal Trekker opleiding in?

Tijdens de Veilig Werken met de Terminal Trekker opleiding vormen kennis en vaardigheden de basis. Voorafgaand aan de praktijkdagen, kunnen medewerkers zich voorbereiden met de theorie door het gebruik van een studieboek. Zo kan het grootste gedeelte van de lesdag aan de praktijk worden besteed. Tijdens de praktijkdagen worden echte bedrijfseigen praktijksituaties en scenario’s behandeld in de training, zoals lastige aspecten van de werklocatie en het vervoeren van bepaald producten. Voor aanvang van de training zullen beschrijvingen van bijna-ongelukken, ongelukken en schades geïnventariseerd worden, die hebben plaatsgevonden met een Terminal Trekker. Deze casussen zullen worden behandeld tijdens de training.

Offerte aanvragen

Programma

De inhoudelijke onderwerpen die behandeld worden:

  • Eisen chauffeur
  • Arbo-wetgeving
  • Voertuigkennis
  • Stuurtechnieken
  • Techniek
  • Aan- en afkoppelen
  • Rijden met de Terminal Trekker

Tijdens deze cursus oefenen we diverse scenario’s bij jou op locatie, zodat medewerkers de vaardigheden direct in de praktijk leren toepassen. Cbt kiest er bewust voor om de training te laten plaatsvinden in de eigen werkomgeving, omdat dit de beste implementatie oplevert. Zo wordt veiligheid binnen bedrijven in de industrie gewaarborgd en continu verbeterd.

Offerte aanvragen

Studieduur en kosten

  • Studieduur: Training met een groep duurt één trainingsdag. Deze bestaat uit 3 uur theorie, welke wordt vervolgd met de praktijktraining. De praktijktraining duurt 2,5 uur per persoon of duo. Voor individuen die de herhalingstraining willen volgen, duurt de training slecht één dagdeel.
  • Groepsgrootte: maximaal 4 personen
  • Locatie: op locatie van de klant
  • Data: flexibel af te stemmen met de klant
  • Kosten: €1195 voor een hele lesdag en €715 voor een halve lesdag
  • Toetsing: theorie- en praktijktoets
  • Maatwerk: mogelijk in overleg met de klant, zodat op concrete praktijksituaties kan worden ingegaan.

Let op: Het dient mogelijk te zijn om een gekeurde Terminal Trekker op de werkvloer te gebruiken tijdens de training.

Offerte aanvragen

Veilig Werken met de Terminal Trekker op maat voor jouw organisatie?

Al onze opleidingen en trainingen kunnen wij op locatie geven en afstemmen op jouw organisatie. Onze incompany-opleidingen zijn vaak voordeliger per persoon en je bespaart reiskosten en reistijd door het gebruik van jouw eigen locatie.

– Richard Huurman, Commercieel Directeur

Foto richard commercieel directeur

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Cbt logo FrieslandCampina
Cbt logo Trioworld
Cbt logo Heineken
Cbt logo
Cbt logo Coca Cola
Cbt logo Attero

Organisaties die deze training volgden, organiseerden ook:

Veelgestelde vragen

Hoelang blijf het Terminal Trekker certificaat geldig?

Het certificaat Veilig Werken met een Terminal Trekker is drie jaar geldig. Hierna moet het certificaat opnieuw behaald worden.

In welke situaties is een Terminal Trekker certificaat voor medewerkers verplicht?

Het Terminal Trekker certificaat is verplicht voor iedereen die op of met dit voertuig werkzaamheden uitvoert. Voor het behoud van de veiligheid van alle medewerkers, dienen zij in alle situaties, bij het werken met een Terminal Trekker, aantoonbaar geïnstrueerd te zijn en in bezit te zijn van een geldig certificaat.

Cbt brochure mockup

Ons volledige aanbod maatwerk, trainingen en opleidingen

Of je nu werkplekleren wil implementeren, een eigen onboardingprogramma of een compleet opleidingsplan. Wij zorgen dat jouw medewerkers zo fijn mogelijk leren. Benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen helpen? Bekijk onze brochure of neem contact op.