Tekort aan technici!

Mechatronica technici

Er heerst al langere tijd krapte op de arbeidsmarkt, vooral in de technische sector is dit een probleem vanwege een tekort aan technisch geschoold personeel en aankomende pensioneringen. Om dit probleem tegen te gaan, slaan Trioworld, ROC Midden Nederland, Veco en Cbt hun handen ineen. Samen starten zij de mbo-opleiding niveau 4 Technicus Mechatronicasystemen, gericht op monteurs binnen de technische dienst van een fabriek.

De opleiding is speciaal ingericht voor monteurs met een technische vooropleiding op niveau 3. De technicus mechatronicasystemen werkt in een sector waar drie vakgebieden bij elkaar komen: onderhoud, elektrotechniek en besturingstechniek. Tijdens de opleiding leren de deelnemers diverse soorten complexe machines samen te stellen, te onderhouden en te reviseren. Ze zijn bezig met de assemblage, samenbouw en eindmontage van onderdelen. Daarbij hoort ook het testen, installeren en onderhouden van de machines.

Samen met ROC Midden Nederland verzorgt Cbt zowel theorie- als praktijklessen. De lessen vinden plaats in de praktijkcentra van ROC Midden Nederland en in de aangesloten fabrieken. Door de combinatie van praktijk en theorie leert de deelnemer sneller en efficiënter waardoor deze na het afronden van de opleiding direct de functie kan betreden.

De opleiding heeft een duur van twee jaar, waarbij er 1x per week 6 uur een les verzorgd wordt, 36 lesweken per jaar.

Interesse in de opleiding? Er is nog een beperkt aantal plekken beschikbaar. Neem contact met ons op om je aan te melden of voor extra informatie.

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over alles wat er speelt in jouw branche!

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Klantcasus: Koninklijke Van der Most

"In samenwerking met Cbt hebben wij een unieke en erkende bbl-opleiding op maat ontwikkeld voor technisch talent."
Marriël van der Most, directeur van Koninklijke Van der Most