Veilig Hijsen en Aanslaan van Lasten

Beoordeeld met een 8,8!

De werknemer is op de hoogte de risico’s van het hijsen en aanslaan van lasten en kan hierdoor veiliger werken.

Hijsen en takelen zijn risicovolle werkzaamheden, om incidenten te voorkomen het belangrijk dat medewerkers op de hoogte zijn de van de risico’s tijdens het hijsen en aanslaan van lasten. De cursus veilig hijsen en aanslaan van lasten is bestemd voor iedereen die regelmatig te maken krijgt met het verplaatsen en/of aanslaan van lasten. Na afloop van de cursus heeft de deelnemer beter inzicht in de risico’s, bediening van de werktuigen en procedures en de gevolgen van het hijsen en aanslaan van lasten, waardoor de deelnemer op een verantwoorde en veilig wijze zijn of haar werk kan uitvoeren.

1 dag

€ 995 ( excl. btw)

0800 - 228 72 46

Programma  Basis / Herhaling Resultaat  Praktische informatie  Incompany 

Programma 

Waarom deze opleiding bij Cbt

Cbt geeft al meer dan 25 jaar trainingen en opleidingen binnen de industrie. Hierdoor weten we als geen ander hoe we de veiligheid binnen productiebedrijven nog beter kunnen borgen en verhogen. We focussen op het juiste gedrag, houding en motivatie van medewerkers zodat zij ook echt veilig werken gaan. De volgende onderwerpen komen tijdens de cursus aan bod:

 • Wettelijke bepalingen
 • Verplichtingen werkgever en werknemer
 • Inspectie, opschriften en voorschriften
 • Gewichten en haken
 • Kettingen en kettingwerk
 • De bovenloopkraan
 • Staalkabels, hijsbanden, hijsjukken, grijpers en bakken
 • Bediening
 • Veilig hijsen

Aangesloten bij een brancheorganisatie

Is jouw organisatie is aangesloten bij een brancheorganisatie? Daarmee kun je in aanmerking komen voor tegemoetkoming in studiekosten via het O&O fonds.

Basis / Herhaling

Basistraining

De cursus veilig hijsen en aanslaan van lasten duurt één dag waarbij de theorie wordt behandeld door middel van een voorbereidende e-learning en een praktijkgedeelte op locatie. De cursus wordt afgesloten met een theorie- en praktijktoets.

Wanneer de deelnemer de toetsen met goed gevolg afrond, wordt de cursus verzilverd met een veilig hijsen en aanslaan van lasten certificaat.

Met de opdrachtgever worden voorafgaand de training de aandachtspunten doorgesproken. (bijna) ongelukken, schades en andere aandachtspunten. Deze worden meegenomen in het praktijkgedeelte van de training.

Herhaling

Met de opdrachtgever worden voorafgaand de training aandachtspunten doorgesproken. (bijna) ongelukken, schades en andere aandachtspunten. Deze worden meegenomen in het praktijkgedeelte van de training.

De deelnemers doorlopen de voorbereidende e-learning en maken daarin de toets. Daarna worden de deelnemers individueel of in koppels getoetst op hun praktijk vaardigheden. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan veilig gedrag en de aandachtspunten die vooraf zijn besproken. De training duurt een halve dag tot dag afhankelijk van de groep en de aandachtspunten.

Let op: Er dient een kraan en trainingslokaal beschikbaar te zijn voor het praktijkgedeelte. Dit geldt voor de basis- en herhalingstraining.
Neem contact met ons op bij twijfel aan de voorwaarden.

Resultaat 

Het resultaat

De cursus veilig hijsen en aanslaan van lasten duurt één dag waarbij de theorie wordt behandeld door middel van een voorbereidende e-learning en een praktijkgedeelte op locatie. De cursus wordt afgesloten met een theorie- en praktijktoets. Wanneer de deelnemer de toetsen met goed gevolg afrond, wordt de cursus verzilverd met een veilig hijsen en aanslaan van lasten certificaat. Maar nog veel belangrijker: de werknemer is op de hoogte de risico’s van het hijsen en aanslaan van lasten en kan hierdoor veiliger werken.

“De opleiding sloot nauw aan op de praktijk, waardoor het geleerde direct toepasbaar was!”

Sherlinda lucas
HR Business Partner Saturn Petcare

Praktische informatie 

Praktische informatie

 • Studieduur: 1 dag
 • Kosten: € €995 (excl. btw)

Let op: Er dient een kraan en trainingslokaal beschikbaar te zijn voor het praktijkgedeelte.
Neem contact met ons op bij twijfel aan de voorwaarden.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom onze trainingen en opleidingen, vele acties en interessante tips! Geen velden gevonden.

Incompany 

Incompany

 • Vaardigheden zijn direct toepasbaar in de praktijk
 • Opleiding afgestemd op productieprocessen van de organisatie
 • Opleiding op iedere gewenste locatie
 • Starten op elk moment

Grote groepen aanmelden?

Bel voor de mogelijkheden

Gerelateerde opleidingen

Leiderschap en veiligheid
Leiderschap & communicatie

Onze klanten