Jouw werknemers opleiden met de Voedselveiligheid HACCP cursus
Deze cursus Voedselveiligheid HACCP richt zich specifiek op de industriële omgeving, zoals productielocaties of fabrieken. De cursus is geschikt voor medewerkers in de industrie en te maken hebben met voedselhygiëne. Dit zijn bijvoorbeeld productiemedewerkers, operators, logistiek medewerkers en directe leidinggevenden.
Wij begrijpen de prioriteit van voedselhygiëne bij organisaties in de voedselindustrie, vooral als het gaat om het produceren van kwalitatief hoogwaardige voedingsmiddelen. Tijdens de cursus Voedselveiligheid HACCP staan de hygiënestandaarden van jouw organisatie altijd centraal. De cursus richt zich daarom specifiek op de werkzaamheden op de werkvloer. Na afloop van de cursus leveren medewerkers een actieve bijdrage aan voedselveiligheid en begrijpen ze het belang van hygiëne, orde en netheid.
HACCP teamtraining
Wil je medewerkers in groepsverband de cursus Voedselveiligheid HACCP laten volgen? Wij bieden de Voedselveiligheid HACCP teamtrainingen aan. Het voordeel van deze teamtraining is dat medewerkers tegelijkertijd opgeleid worden en de organisatie sneller het gewenste kwaliteitsniveau bereikt. De training biedt de zekerheid dat alle medewerkers op hetzelfde voedselveiligheidsniveau zullen zitten en allemaal volgens dezelfde richtlijnen opereren. Benieuwd hoe een HACCP-teamtraining bij Cbt tot stand komt? Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor een advies afgestemd op jouw organisatie.
- Leid je medewerkers tegelijkertijd op;
- Cursus gericht op jouw organisatie;
- Medewerkers sneller op hetzelfde voedselveiligheidsniveau.
Voedselveiligheid HACCP certificaat behalen
De cursus Voedselveiligheid HACCP duurt 1 dag. De cursus bestaat uit een theoriegedeelte, diverse praktijkopdrachten en een examen. Als het examen goed afgerond is, ontvangt de deelnemer een certificaat. Zo heeft jouw medewerker de juiste certificering in huis en beschikt die over voldoende kennis van voedselveiligheid en hygiënisch werken.
Programma Voedselveiligheid HACCP cursus
In het programma van de Voedselveiligheid HACCP cursus ligt de focus op het juiste gedrag, de houding en motivatie van medewerkers. Dit combineren we met theorie en een praktijkgerichte aanpak. Door praktijkvoorbeelden, een interactieve manier van trainen en actuele casussen, brengen medewerkers direct het geleerde in de praktijk. Werken volgens de HACCP-richtlijnen leert de deelnemer aan de hand van de volgende onderwerpen die tijdens de training aan bod komen:
- Wetgeving
- Zorgsystemen (BRC, IFS, ISO 22000)
- HACCP
- Kritische plaatsen
- Microbiologische besmetting
- Soorten vervuiling
- Reinigen en desinfecteren
- Veilig omgaan met reiniging- en desinfectiemiddelen
Studieduur & kosten
De HACCP-cursus is maatwerk. Organisaties die de HACCP-cursus aanvragen, hebben dus inspraak bij de vormgeving en invulling van de cursus. Je kan kiezen uit 1 dag fysieke training of een e-learning. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een combinatie hiervan, waarbij je een halve dag deelneemt aan een fysieke training die wordt aangevuld met een e-learning.
- Studieduur: 1 dag: kies uit een fysieke training, een e-learning of een combinatie hiervan
- Niveau: mbo 2
- Kosten op aanvraag
- Individueel of in groepsverband (8-12 deelnemers)
De HACCP-cursus is zowel voor individuen als voor groepen geschikt. Kosten kunnen daarom variëren. Benieuwd naar wat Cbt voor jouw organisatie kan betekenen? Vraag nu een vrijblijvende offerte aan.
Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden
Veelgestelde vragen
Hoelang is het Voedselveiligheid HACCP certificaat geldig?
Het certificaat dat je ontvangt nadat je de cursus Voedselveiligheid HACCP hebt afgerond, is 1 jaar geldig. Medewerkers dienen dus elk jaar het certificaat opnieuw te behalen.
Wordt de Voedselveiligheid HACCP training afgesloten met een examen?
Ja, de voedselveiligheid HACCP-training bevat een examen. Na het volgen van de theorie en het uitvoeren van de praktijkopdrachten legt de deelnemer een examen af. Het examen valt binnen de studieduur van 1 dag. Na het succesvol afleggen van het examen ontvangt de deelnemer een certificaat.
Over welke competenties beschikt een medewerker na het volgen van de Voedselveiligheid HACCP cursus?
Na afloop van de Voedselveiligheid HACCP training kent jouw medewerker het nut en de noodzaak van hygiëne, orde en netheid. De medewerker heeft kennis van wetgeving en van microbiologische besmettingen. Daarbij wordt de medewerker geïntroduceerd aan CCP’s (Critial Control Points) binnen de organisatie. Medewerkers herkennen na deze cursus verschillende soorten vervuilingen, weten hoe ze moeten schoonmaken en kunnen veilig omgaan met reinigings- en desinfectiemiddelen.