Klantcasus: Koninklijke Van der Most

“In samenwerking met Cbt hebben wij een unieke en erkende bbl-opleiding op maat ontwikkeld voor technisch talent.”
Marriël van der Most, directeur van Koninklijke Van der Most

Koninklijke Van der Most, één van de grootste grafische bedrijven in de Nederlandse maakindustrie, ontwikkelt alle mogelijke communicatie in eigen huis. Van productie tot afwerking, alles wordt bij Van der Most gemaakt in de enveloppenfabriek, drukkerij, print- en mailcentrum. Met meer dan 300 medewerkers en de snelle doorlooptijd is het belangrijk dat de processen efficiënt verlopen en dat nieuwe medewerkers snel integreren. Daarom biedt Koninklijke Van der Most in samenwerking met Cbt een werkpleklerentraject aan met een geïntegreerde bbl-opleiding voor machine-operators. Deze is op maat gemaakt voor de productielocatie in Heerde. In de opleiding komen leren en werken samen. Naast de op maat gemaakte bbl-opleiding, heeft Cbt meerdere leiderschapsopleidingen opgezet voor de organisatie en zijn vervolgstappen in ontwikkeling.

Leren en werken met zicht op een vaste baan

De bbl-opleiding wordt sinds 2021 aangeboden op de locatie van Koninklijke Van der Most in Heerde. De leerlingen volgen afwisselend theorie- en praktijklessen om zo complexe installaties en machines te begrijpen en te beheersen.

”Tijdens dit traject van anderhalf jaar besteden leerlingen één dagdeel in de week aan lessen en workshops over de stof en werken vier dagen onder begeleiding van een leermeester, een ervaren machine-operator’’, legt directeur Marriël van der Most uit. ”We doen dit in samenwerking met onze opleidingspartner Cbt.“De samenwerking tussen Koninklijke Van der Most en Cbt zorgt ervoor dat leerlingen hun mbo-diploma soepel kunnen behalen. Werkplekleren voor Koninklijke Van der Most staat in het teken van veiligheid en kwaliteit en wordt toegepast op de volgende machines:

  • rollenmachine;
  • vellenmachine.

De opleiding bij Koninklijke Van der Most is uniek. ”In Nederland zijn er geen scholen waar leerlingen leren werken met enveloppenmachines. Met Cbt hebben we een opleiding op maat gemaakt, die bovendien erkend is.’’

De interne werkplekopleiding, gekoppeld aan bbl, zorgt voor een verkorte opleidingsduur. Naast het kennismaken met de materialen en het bijbrengen van technische skills, focust de opleiding zich ook op individuele competenties van de leerlingen. De mbo-opleiding wordt afgerond met een erkend mbo-2-diploma, operator A. Hiermee heeft de leerling eindverantwoordelijkheid over een machine en zicht op een vaste baan.

De eerste operators hebben inmiddels de opleiding afgerond en een aantal is in dienst bij Koninklijke Van der Most. Het leertraject wordt heel positief ervaren, zo geven enkele operators aan geïnteresseerd te zijn in een vervolgopleiding.

Duurzame oplossingen

Binnen de Nederlandse maakindustrie is Koninklijke Van der Most één van de grootste grafische producenten. Het bedrijf werkt aan de wereld van morgen en daarbij staat continuïteit altijd op nummer één. Dit familiebedrijf kiest voor duurzame oplossingen en investeert in volgende generaties. ”De geïntegreerde bbl-opleiding die we samen hebben opgezet met Cbt is hiervan een goed voorbeeld. We zijn dan ook heel blij met deze samenwerking’’, licht Marriël van der Most toe.

Koninklijke Van der Most is al 118 jaar toonaangevend binnen de grafische industrie en is altijd op zoek naar technisch talent!

Ook resultaat behalen?

Cbt zorgt ervoor dat jouw bedrijf het beste resultaat behaalt met onder andere maatwerk en incompany trainingen. Wij helpen organisaties bij het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van een op maat gemaakt opleidingsplan. Wil jij ook meer resultaat behalen uit opleiden? Wij denken graag met je mee!

Resultaat uit opleiden behalen?

Wij helpen organisaties bij het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van een opleidingsplan. Wil jij ook meer resultaat behalen uit opleiden? Wij denken graag met je mee!

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden