BIG Challenge 2023 maakt een vliegende start

BIG challenge

Cbt sponsort jaarlijks BIG Challenge, ook dit jaar weer! Als BIG Challenge doen de agri- en foodsector met een groot aantal teams mee met het jaarlijkse evenement Alpe d’HuZes. Meer dan 15 teams hebben zich aangemeld voor deelname aan dit bijzondere evenement. Fietsend of te voet bedwingen zij de Franse berg Alpe d’Huez, met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor het onderzoek naar kanker en de verbetering van de levenskwaliteit van mensen met kanker. Daarnaast wil BIG Challenge de trots en saamhorigheid in de agri- en foodsector bij een breed publiek promoten. Cbt is trots op de deelnemers en juicht maatschappelijk ondernemen toe. De opbrengst wordt volledig gedoneerd aan KWF om hen op deze manier te steunen.

Wat maakt BIG Challenge zo bijzonder?

In 2009 startte Herman Houweling met BIG Challenge. Hij werd in 2007 gediagnosticeerd met darmkanker. Hij wilde zijn focus niet leggen op het ziek zijn en zette zich daarom volledig in voor Alpe d’HuZes. Deelnemers werden destijds gemotiveerd met de feiten en werden geconfronteerd met hun eigen situaties, maar ook met die van mensen die belangrijk zijn in hun leven. Zo blikte deelnemer John van Paasen terug op de beginjaren van BIG Challenge en wat hem destijds motiveerde: “Je weet dat een op de drie mensen ooit met kanker te maken krijgt. Dat geldt dus ook voor mijn gezin en de mensen in mijn omgeving.” Gerry Minten-de Wit heeft in haar leven al veel mensen aan kanker verloren en besloot daarom mee te doen. Ze maakte BIG Challenge mee als een geoliede machine die haar deelname een stuk gemakkelijker maakte en als zeer indrukwekkend werd ervaren. Waar deelnemer Arjen Kocks tegen op keek om € 5.000 sponsorgeld binnen te halen, haalde hij met zijn enthousiasme meer dan het dubbele binnen. In twaalf jaar tijd heeft BIG Challenge ongeveer € 11 miljoen opgehaald voor KWF en daarmee behoren ze tot de grootste fondsenwervers van KWF. Een supermooie prestatie waar Cbt trots op is! Help jij BIG Challenge mee om het doel van een inzameling van € 1 miljoen te behalen in 2023? Bekijk de website voor meer informatie of meld je aan voor Alpe d’HuZes en steun de onderzoekers!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over alles wat er speelt in jouw branche!

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Klantcasus: Attero

"Met mijn scriptie heb ik problemen met de waterzuivering voor proceswater kunnen oplossen, waardoor het rendement van de zuivering met 6% is verbeterd!"
Dennis Kammer, Operator bij de Was- en vergistingsinstallatie in Groningen