Subsidieregeling NL leert door

Gezien de huidige omstandigheden, wil de overheid werkgevers stimuleren om hun werknemers aan te zetten tot scholing. Om werkgevers hierbij te helpen, introduceerde het kabinet onlangs de NL leert door-regeling. De regeling is er voor iedereen van 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd met een relatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt. Voor dit opleidingstraject krijg je een subsidie tot €1000,- per medewerker. Let op: 10% van de subsidie gaat eraf voor administratiekosten.

Trainingen die in aanmerking komen

Klik op een training voor meer informatie

Meewerken in de productie

Basistraining Pompen

Leidinggeven op de Werkvloer

Werkplekopleider

Onderhoud en Storingzoeken

Waarom deze trainingen bij Cbt?

Met onze opleidingstrajecten leert de medewerker vaardigheden om binnen het eigen bedrijf ander werk te kunnen verrichten. Zo is de medewerker breder inzetbaar. Dit kan o.a. bijdragen aan het oplossen van de personeelskrapte. Het kan voor de medewerker ook een eerste stap zijn in de richting van een nieuw vakgebied of een verdieping in het huidige werk. De opleidingen die Cbt op dit moment aanbiedt binnen de subsidieregeling zijn:

SOL OVP
Leidinggeven op de Werkvloer Meewerken in de Productie
Onderhoud en Storingzoeken
Werkplekopleider
Basis training Pompen

Na het afronden van de opleidingen is de medewerker breder inzetbaar. Daarnaast verkrijgt hij een erkend mbo-certificaat en eventuele vrijstellingen voor vervolgopleidingen.

Nog meer subsidies waar je gebruik van kan maken

Subsidie praktijkleren

Het kabinet biedt deze ondersteuning voor werkgevers om leerlingen te begeleiden en ondersteunen bij praktijkleren. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van hoelang een leerbedrijf een leerling, deelnemer of student begeleidt. Het maximale subsidiebedrag is €2.700,- per werkleerplaats. De subsidie kan je jaarlijks aanvragen tussen juni en september. Wil je meer weten over deze subsidieregeling?

SLIM-subsidieregeling

Als opleider weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om je personeel te blijven ontwikkelen. Met name door belangrijke ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, zoals vergrijzing op de werkvloer en de steeds verdergaande automatisering. Om midden- en kleinbedrijven te stimuleren hun medewerkers te laten leren en blijven ontwikkelen. Vanaf 1 tot en met 31 maart 2022 is de SLIM-subsidie weer beschikbaar.

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Klantcasus: AFP

"Cbt begrijpt dat sommige medewerkers weer moeten leren hoe ze moeten leren"
René Kolk, Teamleider trainingen binnen AFP