STAP-subsidie aanvragen

Vanaf 28 februari 2023 kunnen werkenden en werkzoekenden de STAP-subsidie van maximaal € 1.000,- aanvragen. Iedere Nederlander kan deze subsidie gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding. STAP staat voor: Stimulering Arbeidsmarkt Positie.

Zie hieronder hoe je gemakkelijk in 3 stappen de STAP-subsidie kan aanvragen. Mocht je er niet uitkomen of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op.

Meerdere opleidingen en trainingen

Subsidie tot € 1.000,-

Ontwikkel jezelf voor de arbeidsmarkt

In 3 stappen jouw STAP-budget aanvragen

1. Kies een opleiding of training
Ga naar de opleiding of training die jij wilt volgen. In de lijst “Opleidingen en trainingen” vind je alle opleidingen en trainingen die je bij Cbt kunt volgen die in aanmerking komen voor de STAP-subsidie.

2. Aanmelden voor de opleiding of training
Nu ben je op de pagina van de door jou gekozen opleiding of training. Hier ga je naar “Meld je aan” en boek je de training voor 1 persoon. Hierna vul je alle velden in. Voor een voorbeeld klik op onderstaande afbeelding.

3. STAP-budget aanvragen bij het UWV
Na het aanmelden ontvang je een bevestiging van jouw aanmelding. Binnen 4 werkdagen ontvang je jouw STAP-aanmeldingsbewijs (pdf). Vul het STAP-aanmeldingsbewijs aan met je eigen gegevens, hierna kan jij je met dit bewijs aanmelden bij het UWV via hun STAP-portaal.

Goedkeuring van het UWV
Na het indienen van het STAP-aanmeldingsbewijs ontvang je van het UWV akkoord. Dit wordt door het UWV ook met ons gecommuniceerd. Uiterlijk drie weken voor aanvang van de training informeren wij je of de opleiding of training doorgaat.

Opleidingen en trainingen

Prijzen i.c.m. STAP-subsidie

 

Cbt staat voor je klaar!

Kom je ergens in het aanvraagproces er niet uit? Wij begeleiden je graag stap voor stap van de aanvraag tot de deelname. Je kan ook bij ons terecht voor alle andere vragen omtrent de STAP-subsidie. Neem gerust contact met ons op.

– Richard Huurman, Commercieel Directeur

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Klantcasus: AFP

"Cbt begrijpt dat sommige medewerkers weer moeten leren hoe ze moeten leren"
René Kolk, Teamleider trainingen binnen AFP