Update 14-07! SLIM subsidieregeling voor werkplekleren!

Update 14-07: De opening van het tweede tijdvak voor het aanvragen van de SLIM-subsidie gaat 1 september open! Let op: het tweede tijdvak is maar één maand open. Wil je meer te weten komen over de SLIM subsidieregeling of heb je hulp nodig bij de aanvraag? Neem dan gerust contact met ons op!

Als opleider weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om je personeel te blijven ontwikkelen. Met name door belangrijke ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, zoals vergrijzing op de werkvloer en de steeds verdergaande automatisering. Om midden- en kleinbedrijven te stimuleren hun medewerkers te laten leren en blijven ontwikkelen stelde de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vanaf 2 maart 2020 de zogenoemde SLIM-subsidie beschikbaar. Het eerste tijdsvak voor de aanvraag van de subsidie is inmiddels gesloten.

Werkplekleren

Eén van de meest effectieve vormen van leren voor (nieuwe) medewerkers en uitzendkrachten is werkplekleren. Werkplekleren is een methodiek waarbij medewerkers hun competenties en vakmanschap ontwikkelen tijdens hun eigen werk. Houdt jouw organisatie zich bezig met werkplekleren? Dan is de kans groot dat je in aanmerking komt voor de SLIM subsidieregeling!

Jouw organisatie kan de SLIM subsidie aanvragen voor de volgende activiteiten:

  1. het ondersteunen en begeleiden bij het ontwikkelen of invoeren van een methode in de onderneming die werkenden in de onderneming stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen tijdens het werk (werkplekleren);
  2. de doorlichting van de onderneming uitmondend in een opleidings- of ontwikkelplan gericht op het inzichtelijk maken van de scholingsbehoefte vanuit het perspectief van de onderneming;
  3. het verkrijgen van loopbaan- of ontwikkeladviezen ten behoeve van werkenden in de onderneming, of in geval van een samenwerkingsverband werkenden in andere mkb-ondernemingen;
  4. het gedurende enige tijd bieden van praktijkleerplaatsen ten behoeve van een beroepsopleiding of een deel daarvan in de derde leerweg bij een erkend leerbedrijf.

Lees hier het volledige overzicht van de aanvraagcriteria.

Hulp nodig bij de aanvraag?

Wil je meer te weten komen over de SLIM subsidieregeling of heb je hulp nodig bij de aanvraag? Neem dan gerust contact met ons op via onderstaand contactformulier of bel direct naar 0800 – 228 72 46.

[ninja_forms id=1]

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Klantcasus: Saturn Petcare

"Dankzij Cbt zijn onze mensen breder inzetbaar, bewuster van het proces en kijken vooruit"
Sherlinda Lucas, HR Business Partner bij Saturn Petcare