Veilig werken met gevaarlijke stoffen

1 dagdeel

Op aanvraag

Werken met gevaarlijke stoffen brengt verschillende veiligheidsrisico’s met zich mee. Daarom is het belangrijk dat medewerkers bewust zijn van de gevaren van onder andere chemische stoffen, giftige stoffen en brandbare stoffen. Ook verplicht de Arbowet werkgevers om hun medewerkers te informeren over veilig werken met gevaarlijke stoffen. Tijdens de cursus leren de deelnemers door middel van risico inventarisatie alles over de veiligheidsaspecten van het werken met gevaarlijke stoffen in hun eigen werkomgeving.

Onze klanten

Waarom deze opleiding bij Cbt

Cbt geeft al meer dan 25 jaar trainingen en opleidingen binnen de industrie. Hierdoor weten we als geen ander hoe we de veiligheid binnen productiebedrijven nog beter kunnen borgen en verhogen. De volgende onderwerpen komen tijdens de cursus aan bod:

  • Soorten gevaarlijke stoffen
  • Gevolgen van gevaarlijke stoffen
  • Herkennen van gevaarlijke stoffen
  • Veilig werken met gevaarlijke stoffen
  • Opslag

Gratis praktische tips!
Schrijf je nu in!

Het resultaat van veilig werken met gevaarlijke stoffen

De cursus veilig werken met gevaarlijke stoffen duurt vier uur (excl. voorbereidende e-learning) en wordt afgesloten met een toets. Wanneer de deelnemer de toets behaald, wordt de cursus verzilverd met een certificaat. Maar nog veel belangrijker: de werknemer weet stoffen die gevaarlijk zijn te herkennen en veilig mee om te gaan. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

Incompany

  • Vaardigheden zijn direct toepasbaar in de praktijk
  • Opleiding afgestemd op productieprocessen van de organisatie
  • Opleiding op iedere gewenste locatie
  • Starten op elk moment
Een groep aanmelden? Bel eerst voor de kosten en mogelijkheden

Praktische informatie

Studieduur: 4 uur (excl. voorbereidende e-learning)
Niveau: mbo niveau 2
Kosten: Op aanvraag

Is jouw organisatie is aangesloten bij een brancheorganisatie? Daarmee kun je in aanmerking komen voor tegemoetkoming in studiekosten via het O&O fonds.

Gratis praktische tips!

Speciaal voor managers en leidinggevenden geven we iedere maand praktische tips in onze nieuwsbrief. Schrijf je in en ontvang gratis tips over onder andere continu verbeteren, omgaan met personeelstekort en het bereiken van een leercultuur!