Onderhoud en Storingzoeken

Beoordeeld met een 8,3!
Jouw medewerker weet de oorzaak van de storing te vinden, de storing op te lossen en te voorkomen dat de storing zich nog een keer voordoet. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

€ 1.135,- excl. btw

Ik wil mezelf aanmelden

Wil jij graag de opleiding Onderhoud en Storingzoeken volgen? Vraag jouw leidinggevende je aan te melden via deze website!

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik wil een offerte aanvragen

Jouw werknemers opleiden voor Onderhoud en Storingzoeken

Stilstand is achteruitgang, daarom is het belangrijk dat storingen direct in de eerste lijn gevonden én opgelost worden. Terugkerende storingen of storingen waarbij de oorzaak niet gevonden wordt kosten namelijk veel tijd en geld om op te lossen. De training onderhoud en storingzoeken leert monteurs, operators en productiemedewerkers storingen te verhelpen zonder technische dienst. Tijdens de training leren de deelnemers door middel van oorzaakanalyse en oplossingsgericht denken storingen vinden en oplossen. Daarnaast leren ze hoe er door preventief onderhoud storingen voorkomen kunnen worden. Na afloop van de training kan jouw medewerker een probleemanalyse maken, de oorzaak vaststellen en de oorzaak/gevolg keten in kaart brengen.

Dit opleidingstraject komt in aanmerking voor een subsidievergoeding van €400,- per medewerker met de subsidieregeling: NL leert door! Let op: 10% van de subsidie gaat eraf voor administratiekosten.

Resultaat

De Onderhoud en Storingzoeken training duurt 3 dagen en bestaat uit theoriegedeelte en een praktijkgedeelte op locatie. Na afloop van de training ontvangt de deelnemer het bewijs van deelname. Maar nog veel belangrijker: jouw medewerker weet de oorzaak van de storing te vinden, de storing op te lossen en te voorkomen dat de storing zich nog een keer voordoet. Dat noemen wij resultaat uit opleiden.

Programma

Cbt geeft al meer dan 25 jaar trainingen en opleidingen binnen de industrie. We focussen ons op het juiste gedrag, houding en motivatie van medewerkers en combineren de theorie met de praktijk. Dankzij een mobiele practicumopstelling kan het complete opleidingstraject bij jouw organisatie plaatsvinden en kunnen jouw medewerkers direct het geleerde op de werkvloer toepassen. De volgende onderwerpen komen tijdens de training Onderhoud en Storingzoeken aan bod:

 • TPM
 • Autonoom onderhoud
 • Gepland onderhoud
 • Eenpuntslessen
 • Smering
 • Inleiding storingzoeken
 • Gestructureerd problemen oplossen
 • Trail & Error methode / Storingzoeken in blokken
 • 5xW en 1 keer H.
 • LOTOTO
 • Communicatie

Praktische informatie

 • Studieduur: 3 dagen
 • Kosten: € 1.135 (excl. btw)
 • Niveau: mbo niveau 3

Deze opleiding op maat voor jouw organisatie?

Al onze opleidingen en trainingen kunnen wij op locatie geven en afstemmen op jouw organisatie.

– Richard Huurman, Commercieel Directeur

STAP-subsidie aanvragen

Vanaf 1 maart 2022 kunnen werkenden en werkzoekenden de STAP-subsidie van maximaal € 1.000,- aanvragen. Iedere Nederlander kan deze subsidie gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding. STAP staat voor: Stimulering Arbeidsmarkt Positie.

Vraag subsidie aan voor Onderhoud en Storingzoeken

DD dash MM dash JJJJ
Toestemming
Toestemming*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Inzetbaarheid verhogen en leercultuur vergroten

Of je nu werkplekleren wil implementeren, een eigen onboardingprogramma of een compleet opleidingsplan. Wij zorgen dat jouw medewerkers zo fijn mogelijk leren. Benieuwd hoe wij jouw organisatie kunnen helpen? Bekijk onze brochure of neem contact op.

Deze bedrijven behalen resultaat uit opleiden

Klantcasus: AFP

Cbt begrijpt dat sommige medewerkers weer moeten leren hoe ze moeten leren